Hoe maak je een budget?

Als je een budget wil maken moet je weten precies hoeveel inkomsten je hebt en hoeveel uitgaven, Het bijhouden van de inkomsten is meestal makkelijk omdat dit maar een paar bedragen zijn. Met uitgaven is het heel anders want hier zijn er veel meer van.

Wat doe je in een dag?

Ga eens na wat je op een gewone dag doet. Je gaat naar je werk en haalt onderweg een bakje koffie en tankt nog wat bij. In de middag ga je iets eten en drinken. Later op de dag koop je weer ergens een drankje. Je gaat in de avond de stad in en betaald voor parkeren. In de stad koop je ook weer een paar dingen. Dit doet de gemiddelde persoon op een dag. Moet je voorstellen wat een persoon dat gemiddeld in een maand doet. Deze uitgaven kun je niet zelf bijhouden.

Een budget maken

Voor het maken van een budget moet je ook al je uitgaven in kaart brengen. Dit kan gelukkig met online software want het zelf doen gaat gewoon niet. Als er eenmaal een overzicht is van je inkomsten en uitgaven kun je een budget gaan opstellen. Dit is dan ook heel simpel je uitgaven moeten niet meer zijn dan je inkomsten. Je moet ook een bedrag reserveren dat je per maand spaart. Deze neem je dan ook op als kosten of uitgaven.