Duidelijke wetgeving drones

Duidelijke wetgeving drones

Nederland is bezig met een duidelijke wetgeving voor drones, want ze worden steeds vaker particulier gebruikt en er zijn geen wetten ervoor. Zo vlogen er onlangs drones over een kerncentrale en maakten vrolijk filmpjes.

Nieuwe fenomeen

DronesDe drones zijn een nieuwe fenomeen en steeds meer consumenten kopen er een. Ze maken hun hobby ervan en maken filmpjes met de drones, wat ze dan weer online zetten. Het leek een aantal van de mensen dan ook leuk, om filmpjes van de kerncentrale maken, maar dit kan natuurlijk helemaal niet. Nederland is ook niet goed voorbereid op de massale aanschaf van de drones en dat er opeens zoveel rondvliegen. Er worden nu wel duidelijke wetten gemaakt, om het gebruik van drones veiliger te maken.

Sneller en verder

De drones kunnen dan ook steeds verder en sneller. Ze waren een aantal jaar terug nog speelgoed, maar kunnen ze gewoon heel hoog vliegen en snel vliegen. Ze blijven ook steeds langer in de lucht. De besturing van de drones is ook makkelijker en de drones sturen gewoon live beelden terug. Voor deze soort drones zijn er natuurlijk nieuwe wetten nodig, want ze kunnen overal komen nu. Een ding is wel zeker ze worden steeds beter en we zullen steeds meer drones in de Nederlandse luchtruim zien.