Jaarrekening Word XBRL

Iedere jaar moeten bedrijven een jaarrekening opstellen maar hoe doen ze dit? Een jaarrekening is ervoor bedoeld om een financieel overzicht te geven van het bedrijf. Het is bedoeld voor investeerders, aandeelhouders en officiƫle instanties. Een bedrijf kan ook niet zomaar een jaarrekening gaan opstellen want hier zijn regels voor. Voor het opstellen gelden bepaalde standaarden waaraan het jaarrekening moet voldoen.

Jaarrekening Word XBRLHet opstellen van een jaarrekening gebeurt vaak in Word. Word is namelijk een makkelijk te gebruiken software en het staat op haast elke computer. In Word kun je ook verschillende grafieken en pictogrammen gebruiken. Je kunt zelfs een Excel sheet toevoegen aan Word. Het is dan ook een hele fijne software om mee te werken. Verschillende werknemers dragen zorg voor bepaalde stukken van het jaarrekening en uiteindelijk word het samengevoegd.

Het maken van het jaarrekening gebeurt wel vaak in Word maar voor het delen ervan niet. Vroeger werd het vooral op papier gedeeld maar tegenwoordig ook over het internet. Voor het delen van het jaarrekening wordt er gebruik gemaakt van jaarrekening Word XBRL. Dit houdt in dat de Word bestand wordt omgezet tot een XBRL-formaat. XBRL is de open standaard voor het delen van financiƫle gegevens en wordt inmiddels over heel Europa gebruikt.